Login
Vul hieronder uw e-mailadres en wachtwoord in om in te loggen
Home > Bedrijfsinformatie > VCU Certificaat

Als uitzendorganisatie levert IJssel Technologie Perspectief BV personeel aan VCA gecertificeerde bedrijven. Voor ons is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan veiligheid en gezondheid. Met een VCU-certificaat tonen wij aan dat ons VG-beheersysteem op orde is. VCU staat voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties en komt voort uit het VCA. VCA richt zich op: veiligheid, gezondheid en milieu. Bij VCU gaat het om veiligheid en gezondheid. Het is een procedure voor de certificering van het VG-beheersysteem.

VCU-certificatie is bedoeld voor bedrijven die personeel uitzenden naar VCA-gecertificeerde bedrijven. Die bedrijven voeren werkzaamheden uit met verhoogd risico in een risicovolle omgeving. Vaak gaat het om constructie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties. VCU-certificatie kan gevraagd worden voor uitzendpersoneel in de volgende branches:

  • Werktuigbouwkunde
  • Elektrotechniek en procesbesturing
  • Bouwkunde
  • Civiele techniek
  • Overige technische diensten, zoals isolatie, steigerbouw, industrieel reinigen, stralen/conserveren/schilderen, transport, inspectie, etc.

Het VCU-systeem is net als VCA ondergebracht bij de onafhankelijke Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV). Twee organen binnen de SSVV zorgen voor de juiste procedures en toepassing van het systeem: het Centraal College van Deskundigen VCA en de Werkgroep VCU.


IJT Perspectief BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.